Olet täällä

Tiejaosto

Tiejaoston tehtävänä on mm. saattaa yksityistiet mahdollisuuksien mukaan paikallisteiksi, kaikkien lain mahdollistamien rakentamis- ja kunnossapitoavustusten hyödyntäminen, kunnan avustusten tasapuolinen jakaminen sekä yksityisen tienpidon avustaminen, toimia lain mukaisena lausunto- ja rekisteriviranomaisena sekä pitää tarpeen mukaan yksityistietoimituksia.
Yksityisteiden kesäkunnossapitoon ja aurauksiin kunta on maksanut avustuksia n. 55 000 eur vuodessa.  Kesäkunnossapiton avustusperiaatteet (KH 29.6.87). Pysyvän asutuksen tien pituus on yli 300 m ja tiekunnallisten teiden tilinpäätöasiat on kunnossa ja tiellä on oma tili.  Kesäkunnossapitoavustukset haetaan toukokuussa.
Yksityisteiden aurausavustusten perusteet (KH 6.9.88) Aurausavustus maksetaan yli 300 m pituiselle pysyvän asutuksen pääsytielle. Aurausavustusta maksetaan joulukuussa tien aurausluokituksen ja pituuden mukaan.
Kunnassa on rekisteröityjä yksityisteitä 475 km.

Tiejaoston puheenjohtaja

Kunnassa yksityistieasioita hoitavat tekninen johtaja Sami Puputti 040-3008 250 toimistonhoitaja Hilkka Ainasoja 040-3008 252.