Energiapuun ottolupa Petäjämäen hakkuu alueessa.

Petäjämäellä on suoritettu talvenaikana maisemahakkuut ja maastoon on jäänyt polttopuuksi kelpaavaa puuta. Maastosta saa myös kaataa risukot ja n. kesivarren paksuiset lehtipuut hyötykäyttöön.

Ohjeet:

  • polttopuut ja risut kerätään järjestyksessä alueittain ja yhdellä ryhmällä on keruussa 1 alue ennen kuin siirtyy seuraavaan. Alueen koko n. 50 x 50m
  • autoyhteyden vieressä olevista alueista kerätään myös risut yhteen kasaan tien tai kuntoradan viereen mistä ne ovat helposti kuormausvälineellä otettavissa kyytiin. Kunta huolehtii tarvittaessa risujen pois ajon. Alueet jotka ei rajoitu ajoneuvon saavutettavaan paikkaan niin risut saa jättää maastoon.
  • Alueita ei varata erikseen vaan korjaus tehdään ns. jatkuvana keräyksenä. Pinot merkataan selkeästi omistuslapulla, jossa näkyy nimi ja puhelin numero. Puut tulee hakea tulevana kesänä kuivan kauden aikana ja kuntoratapohjaa saa käyttää omien puiden noutamiseen.
  • toiminnassa ei ole erillistä koordinaattoria, vaan toiminta tulee hoitaa yhteisymmärryksessä

Käytetään maalaisjärkeä ja kunnioitetaan toisiamme niin käyttäjiä kuin tekijöitä. Toivottavasti tämä on positiivinen asia ja saamme myös tulevaisuudessa jatkaa maiseman hoitoa samalla periaatteella.

Tavoitteena saada alueesta madollisimman siisti liikuntapaikka, jossa on mukava ulkoilla ja nauttia luonnon antimista.

                         

ps. Järjestöillä olisi hyvä mahdollisuus tehdä hyväntekeväisyyttä

 

Kuvan esikatselu

Liitetiedostot