Olet täällä

Yksityistiet

Yksityisteiden kesäkunnossapitoon ja aurauksiin kunta on maksanut avustuksia n. 55 000 eur vuodessa. 

Kesäkunnossapiton avustusperiaatteet (KH 29.6.87). Pysyvän asutuksen tien pituus on yli 300 m ja tiekunnallisten teiden tilinpäätöasiat on kunnossa ja tiellä on oma tili. 

Kesäkunnossapitoavustukset haetaan touko-kesäkuussa. Hakuohjeet tulee paikallislehteen sekä kunnan nettisivuille toukokuussa: kesäkunnossapitoavustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, johon merkitään tielle tehdyt toimenpiteet. Tiekunnat toimittavat kopion tuloslaskelmasta ja taseesta. Hakemukset palautetaan kirjeitse tekniseen toimistoon: (Reisjärven kunta, Tekninen lautakunta, Reisjärventie 8, 85900 Reisjärvi) TAI teknisen toimiston toimistosihteerin sähköpostiin: tiina.rajala<a>reisjarvi.fi.

Yksityisteiden aurausavustusten perusteet (KH 6.9.88). Aurausavustus maksetaan yli 300 m pituiselle pysyvän asutuksen pääsytielle. Aurausavustusta maksetaan joulukuussa tien aurausluokituksen ja pituuden mukaan.
Kunnassa on rekisteröityjä yksityisteitä 475 km. Aurausavustusta haetaan sähköisellä lomakkeella, joka avataan lokakuussa.

 
 Tielautakunnan tiejaoston toiminta on loppunut 31.12.2019.  Jatkossa toimitus- ym. asioissa tulee kääntyä Maanmittauslaitoksen puoleen.  Yhteydenotot sähköpostitse asiakaspalvelu<a>maanmittauslaitos.fi tai puhelimitse 029 530 1110.