Olet täällä

Koronatiedotus

Poikkeusolojen rajoituksia puretaan asteittain (5.5.2020)

Maan hallitus kertoi maanantaina 4.5 linjauksistaan liittyen koronarajoitusten purkamiseen ja jatkamiseen
Kirjastosta kirjojen ja muiden aineistojen uloslainaaminen sallitaan. Sen sijaan kirjastossa oleskelu ei ole mahdollista. REISJÄRVEN KIRJASTON avaamisesta tiedotetaan erikseen, kun saamme aluehallintoviraston tarkemmat lisäysohjeet.

Ravintolat saavat avata ovensa asteittain 1. kesäkuuta. Ravintoloiden avaaminen edellyttää lain muuttamista siten, että ravintolatoiminnalle voidaan asettaa esimerkiksi asiakasmääriä ja anniskeluaikoja koskevia rajoituksia. Lakimuunnosehdotukset tuodaan hallituksen käsittelyyn viimeistään 13. toukokuuta.

Rajaliikenteen rajoituksia puretaan 14. toukokuuta alkaen osittain. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työmatkaliikenne sallitaan jälleen Suomen ja Viron välillä, kuten tulee sama kuin Ruotsin ja Suomen välisessä työmatkaliikenteessä tällä hetkellä. Edelleen kaikkien työmatkalaisten osalta pätee omaehtoinen karanteeni, 14 vuorokautta.

Ulkoiluharrastupaikat avataan 14. toukokuuta alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen. Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1. kesäkuuta alkaen erityisjärjestelyin.

Vaikka rajoituksia lievennetään, muistetaan edelleen turvaohjeiden noudattaminen.

Linkkejä:

Reisjärven seurakunta
Korona tilanteen pitkittyessä Reisjärven seurakunta jakaa ilmaista keittoruokaa kaikille tarvitseville (ensisijaisena lapsiperheet, vähävaraiset, yksinäiset).  Lisätietoa ja ohjeet

THL Ajankohtaista koronaviruksesta

Ppky Selänne

Ppky selänteen Koronavirusta koskevat asiat päivystysnumeron kautta
044 770 0701 ja valitsemalla 2

Ppky Selänteen henkisen tuen avun numero

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivut

Keski-Pohjanmaan sosiaali-ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten koronainfo