Koronatiedotus

Sairaanhoitopiirien ohjeistukset koronatilanteesta

Koronaan liittyvissä suosituksissa ja ohjeistuksissa Reisjärven kunta noudattaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin antamia ohjeita. Reisjärvi kuuluu sote-palvelujen osalta Peruspalvelukuntayhtymä Selänteeseen, joka puolestaan kuuluu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin.

Erikoissairaanhoidon palvelut Reisjärvelle puolestaan tuottaa Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite.

Kunnan omassa korona-tiedottamisessa huomioimme sijaintimme sekä molempien sairaanhoitopiirien alueen tilanteen, mutta virallinen ohjeisto on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin.

rajoituksia.

KORONATIEDOTUS   2/2021
15.1.2021 14:00

KORONATIEDOTE KUNTALAISILLE

Reisjärven kunnan johtoryhmä on päättänyt, että kunnan toimenpiteet koronan leviämisen ehkäisemiseksi jatkuvat. Rajoitukset ja suositukset jatkuvat ennallaan 18.1.2021 jälkeen aina 1.2.2021 saakka.

TARTUNTATAUTILAIN 58 §:N MUKAINEN PÄÄTÖS POHJOIS-POHJANMAAN ALUEELLE 19.1.2021 – 1.2.2021

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 21.9.2020 antamaa ohjetta (liite 1).  

Määräys on voimassa ajalla 19.1.2021-1.2.2021 seuraavien kuntien alueella: Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala ja Ylivieska.

Liitetiedostot

PSAVI päätös TTL 58§-PPSHP-19.1.2021-1.2.2021

Liite 1. Ohje yleisötilaisuuksiin yleisiin kokoontumisiin ja julkisten tilojen kä.._

PSAVI valitusosoitus yleinen 30pv

 

Muista turvaohjeet

Koronakaranteeni

Karanteenilla tarkoitetaan liikkumisvapauden rajoittamista, jonka tarkoituksena on ehkäistä taudin leviäminen. Karanteeniin määrätään henkilö, joka on altistunut koronalle ja karanteenin aikana selviää, onko tartuntaa todella tapahtunut. Varotoimena karanteeni katkaisee tartuntaketjun.

Karanteeniin määrätyn ihmisen pitää lähtökohtaisesti pysytellä kotioloissa. Hän saa ulkoilla, mutta ei olla ulkona lähikontaktissa toisten ihmisten kanssa. Tämän takia esimerkiksi väkijoukkoja on vältettävä ja pidettävä etäisyyttä muihin ulkona tavattuihin ihmisiin. Hän ei saa käydä muissa sisätiloissa, kuten apteekissa tai lähikaupassa, jotta mahdollista tartuntavaaraa ei syntyisi.

Ulos mennessä karanteeniin määrätyn on hyvä pitää hanskoja ja välttää esineiden koskemista. Hänen tulee myös muistaa hyvä käsihygienia ja yskiessä tai aivastellessa aivastaa hihaan tai puhtaaseen nenäliinaan.

Karanteeniin määrätyn henkilön muut mahdolliset perheenjäsenet saavat kuitenkin toimia ja liikkua normaalisti. Tauti ei tiettävästi leviä niin pitkään, kun henkilö ei ole vielä sairastunut. Jos karanteenissa oleva henkilö todetaan sairastuneeksi, tilanne muuttuu myös perheenjäsenten osalta.

Kokoontumiset ja yleisötilaisuudet

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on antanut päätöksen, joka koskee tartuntatautilain 58 §:n mukaista määräystä yleisötilaisuuksista ja kokoontumisista Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueella.

Päätös: Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös

Liite: Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumistenyhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä

Koulujen alkaminen ja päiväkotihoito

Reisjärven kunnassa varaudutaan kattavalla suunnitelmalla virustilanteeseen ja sen mahdolliseen muuttumiseen koulujen alkamiseen. Sama koskee toiminnan alkamista uudessa päiväkodissa.

TIETOA JA NEUVONTAA

Maan hallitus linjasi 8. heinäkuuta maahantulorajoituksista luopumisesta sisärajoilla 13. heinäkuuta alkaen. Ulkorajalla rajoitukset jatkuvat tietyin poikkeuksin.

Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuuteen on koottu muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta. Lue lisää: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

 

Linkkejä

Koronahuoli- chat on kaikille suomalaisille avoin, maksuton, kahdenkeskeinen chat! HUSin tuottama Mielenterveystalossa toimiva tukipalvelu. 

THL Ajankohtaista koronaviruksesta

Ppky Selänne

Ppky selänteen Koronavirusta koskevat asiat päivystysnumeron kautta
044 770 0701 

Ppky Selänteen henkisen tuen avun numero

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivut

Keski-Pohjanmaan sosiaali-ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten koronainfo